Докторант на Институт за гората – БАН е носител на специална награда за значим принос в развитието на научните изследвания в България

Докторант Ева Филипова от Института за гората при Българската академия на науките е носител на  Специалната награда за значим принос в развитието на научните изследвания в България на Националното представителство на студентските съвети. Отличието се присъжда за първи път в рамките на конкурса „Студент на годината“ и се връчва за изследванията на вредителя по обикновения кестен (Castanea sativa), които допринасят за опазването на кестеновите гори в България. Ева Филипова благодари за подкрепата на научния си ръководител проф. д-р Маргарита Георгиева и на учените от секция „Горска ентомология, фитопатология и ловна фауна“ при Институт за гората – БАН и пожела на младите хора да съхранят  ентусиазма и вдъхновението си и да вярват в науката.

Церемонията по награждаването на носителите в общо 14 категории се проведе на 1 март в аулата на СУ „Климент Охридски“. Присъстваха министри, народни представители, представители на академичната и научната общност.